0600 95020 (1,98 € / min + pvm/mpm)
(ma-la 9 -21)
ma 21.05.2018 21:30
TÄYDENKUUN TANSSIT AKUSTIIKASSA: Cabeza - Daniel Abreau (Espanja) ja Ali & Alpo - Ali Alawad ja Alpo Aaltokoski
Akustiikka, Ylivieska
su, 29.07.2018 19:00
CAbEZA - DANIEL ABREAU (Espanja)
Teos ammentaa konstruktio-destruktion käsitteestä, joka liitty alkamiseen ja päättymiseen. Kaukainen maisema sai alkunsa halkeamasta ja sitä muovaa väkivaltainen isku, joka pysäyttää meidät ja pakottaa tarkastelemaan ajatuksiamme etäisyyden päästä. Teoksessa on kyse fantasiasta ja todellisuudesta ympäri maailmaa matkaavan emotionaalisen onnettomuuden jälkeen, jossa on niin aggressivisia, unenomaisia kuin hengellisiäkin sävyjä. Fyysisyys on vahvasti läsnä ja kaikki mikä tulee ilmaistuksi saa alkunsa ruumiista ja sen autiudesta, nopeista eleistä ja kohtausten vaihtumisesta.
Koreografia ja tanssi: Daniel Abreau


ALI JA ALPO
Arabialainen perinnemusiikki ja suomalainen nykytanssi kohtaavat sanattomassa dialogissa

Irakilaisen ud-luuttutaituri Ali Alawadin ja koreografi, tanssitaiteilija Alpo Aaltokosken yhteisteoksessa Ali & Alpo musiikin ja tanssin vuoropuhelu oli alun perin tarkoitus laajeta kahden toisilleen vieraan kulttuurin rinnakkaiseloksi ja lopulta dialogiksi, jossa pohdittaisiin arabialaisen ja länsimaisen taiteen ja kulttuurin yhtäläisyyksiä ja eroavaisuuksia. Toisin kuitenkin kävi. Alin saamat kielteiset turvapaikkapäätökset vaikuttivat dramaattisesti teoksen syntyprosessiin sekä lopputulokseen. Välttääkseen pakkopalautuksen Alawad pakeni Suomesta maaliskuussa 2017, kaksi viikkoa ennen ensi-iltaa. Ali & Alpo -teos kuitenkin toteutettiin Alawadin toiveen mukaisesti, sillä hän on mukana esityksissä videoprojisoinnin kautta. Teos tuo koskettavasti esille inhimillisen kokemuksen ja näkökulman tiukentuneen turvapaikkapolitiikan seurauksista.

Alawad ja Aaltokoski aloittivat yhteistyön keväällä 2016, kun Alawad esiintyi Aaltokosken 30-vuotistaiteilijajuhlassa Aleksanterin teatterissa. Ali Alawad oli saapunut Suomeen turvapaikan hakijana syyskuussa 2015. Viime vuosina kotimaassaan Irakissa Alawad oli pakotettu pitämään ammattinsa salassa. ”Muusikkona toimiminen voi Irakissa olla riskialtista, sillä tietyt ääritahot pitävät muusikon ammatissa toimimista Islamin vastaisena käytöksenä”, Alawad toteaa.

Koreografia ja tanssi: Alpo Aaltokoski
Musiikki: Ali Alawad
Valosuunnittelu: Kari Gratseff/Kalle Paasonen
Äänisuunnittelu: Johanna Storm
Pukusuunnittelu: Marja Uusitalo
Videokuvaus: Thomas Freundlicht
Videokäsikirjoitus: Alpo Aaltokoski
Videoeditointi: Joe Davidow
Valokuvaus: Tanja Ahola
Tuotanto: Alpo Aaltokoski Company ja Kulttuurikeskus Caisa
http://www.fullmoondance.fi/

Liput 30€
20€ opiskelijat, alle 16-vuotiaat, eläkeläiset, asevelvolliset, siviilipalvelusmiehet, työttömät ja tanssin ammattilaiset (TEME:n jäsenet). Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja alennusoikeutesi pyydettäessä.
Kartta »
LIPPUTOIMISTO.fi
Jyväskyläntie 3
69600 KAUSTINEN
p. 0600 95020 (1,98 € / min + pvm/mpm)
(ma-la 9 -21)
myynti@lipputoimisto.fi
Käyttämällä verkkokauppaa sitoudut noudattamaan käyttöehtoja,
jotka kieltävät kaupallisen käytön.

Jatkamalla hyväksyt käyttöehdot.